tiistai 5. elokuuta 2014

Pohjakosketus

Ke aamu 9km+6x100m, ilta 10km+6x100m
To aamu 10km+6x100m, ilta 8km+6x100m Hannen kanssa (ka 6.02, avg 106)
Pe aamu 8km, ilta  8km+8km reipahkoa (4min vauhtia 140-150 sykkeellä)
La aamu 9km+6x100m, ilta 5km kevyttä Kuopiossa
Su aamu 3km vr, iltapäivä 4km vr+10000m: 32.27 sija:17+4km vr (heikko esitys, ei jaksanut puristaa)
Ma aamu 9km+6x100m, ilta 12km 5x100m rullauksia
Ti aamu 9km+5x100m, ilta 2km+10km reipahkoa (150 syke 3.50 vauhti)+2km +hieronta

Vuoden 2014 Kalevan kisat Kuopiossa on käyty. Maanantain Palsinajärven ympärijuoksun jälkeen alkoi valmistautuminen kesän päätavoitteeseen. Harjoittelu oli kevyttä, mutta päätin silti tehdä pari lenkkiä päivässä. Perjantaina reippailin omatoimisesti pikkasen ja availin hengitystä. Rasitus ei noussut ja Kuopioon matkusti lauantaina junalla palautunut mies. Majoituimme pelastusopistolla koko JKU:n porukalla, missä ei ollut liian kuuma. Verryttelyn tein heti junamatkan jälkeen kisapaikalla, mikä nosti tunnelmaa sopivasti. Mieli teki päästä näyttämään kuntoa seuraavana päivänä.

Lämpötila vaikutti sunnuntaina ihan siedettävältä ja aurinko oli pilvessä. Sellainen +25 astetta ei tappavan kuumalta enää tuntunut. Kevyt verryttely tutulla juoksuporukalla ennen kisaa laukaisi turhaa jännitystä ja tuntuisi kuin olisi ennenkin Kalevan kisoissa juossut. Putki alkoi vuonna 2004 Vaasassa ja aina tähän vuoteen asti juoksin sekä 5000m että 10 000m. Kevään jalkavaivan vuoksi tiesin olevan heikommassa kunnossa ja päätin juosta vain kympin. Juhannuksen Lanneveden hölkän perusteella arvelin pääseväni jopa alle 31min kuntoon Kalevalaisiin mennessä. Uskoa kunnon kehittymiseen antoi parannus Lapinlahdella vitosella aikaan 15.01 kun 1,5 viikkoa aiemmin aluemestaruuskisoissa meni 15.27. Tappava helle kuitenkin himmasi kunnon kehittymistä ja unen laatukin alkoi kärsiä. Päätimme ostaa ilmastointilaitteen asuntoon, mistä olikin jo paljon apua. Ulkona oli silti kuuma ja treenaaminen raskasta.

Palsinajärvellä sain luukutettua kovilla sykkeillä (167-183) kisan läpi kun vajaa viikkoa myöhemmin Väinölänniemellä keskisyke oli 172 ja syke jopa laski 4km juoksun jälkeen. Siinä ukko selkeästi rupesi hölkkäilemään ja maisemia ihailemaan. Puristusta ei vain löytynyt kunnes huomasin 2 kierrosta olevan matkaa maaliin. Kiristin selkeästi vauhtia ja sain Tuokon sekä Tynin tiputettua. Hetkeä myöhemmin tajusin maalin olevankin matkaa vielä 4 kierrosta ja passasin pikkasen. Tyntsä saavutti jälleen, mutta sain vanhan kilpakumppanin pidettyä selän takana. Arvelin jo välillä olevan kilpailun viimeinen ja valmistauduin ottamaan miehen lailla vastaan Suomen heikoimman juoksijan pytyn. Uusintakiinnitys olisi tullut vuoden 2006 jälkeen, jonka jälkeen tsemppasin ja olin 2008 jo Tampereella hopealla. Tällä kertaa selkeää sisuuntumista ei taida löytyä vaan keskityn juoksusta nauttimiseen. Jos pystyn töiden lomassa ilman suurta väsymystä harjoittelemaan teen sen, mutta pääasia että jalat pysyvät kunnossa ja elämä muuten hymyilee.

Alla näkyy Kalevan kisojen historiani kympin matkalta vuosina 2004-2013. 


En siis tee dramaattista lopettamispäätöstä kuten moni muu vaan jatkan juoksemista niin kauan kuin vain pystyn. Luultavasti olen vielä Kalevan kisojen kympin viivalla vielä monena vuotena sillä 32min alitus pitäisi onnistua vielä nelivitosena kuten Marko Partasella tänä vuonna. Juoksu on niin hieno laji, että se tuottaa paljon iloa ja ystäviä. Kovaa puuhaahan lenkillä käynti on, mutta tunti päivässä ei paljoa ole. Itse asiassa tulevana sunnuntaina on M35 sarjan kisa vetskukisoissa Jyväskylässä. Tavoitteena on juosta omalla vedolla alle 32min ja katsotaan onnistunko. Tavoitteita näyttää riittävän, vaikka vauhdit rauhoittuisivatkin.

Onnittelut vielä kaikille Kuopiossa menestyville!

3 kommenttia:

  1. Komea sarja sulla Kalevalaisissa. Olet kuitenkin 10v painellut menemään Suomen huipulla. Tsemppiä tuleviin haasteisiin.

    VastaaPoista
  2. Kyllä, hattua päästä täältäkin. Eteenpäin vaan Miika!

    VastaaPoista
  3. Minultakin tsemppiä sinulle, Miika! Vaikka sunnuntaina ei ollutkaan ihan tappava helle, varmasti ajat kärsivät kuumuudesta eli veikkaisin, että kovakuntoisilla noin 30 - 40 sekuntia ja jos ei ole ihan tikissä, minuutin verran. Eikun kohti uusia seikkailuja (kisoja)!

    VastaaPoista