sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Takoa juoksusta

Ke LEPO
TO LEPO
PE LEPO
LA LEPO (polttarit
SU LEPO +muuttoa
Ma 10km
Ti 10km+3x100m +hieronta
Ke 10km+3x100m
To akupunktiopiikit +10km illalla
Pe LEPO
La aamu 9km+3x100m
Su 30km HELPPOA

Parin viikon takaisen Höyryn hölkän jälkeen oli pakko pitää hetki taukoa kipeytyneen pakaralihaksen (piriformis) vuoksi. Olin tuossa vaiheessa viikon verran syönyt tulehduskipulääkettä ja treenaillut normaalisti. Vaiva ei mennyt ohi ja eniten se tuntui nukkuessa, kun ilmeisesti joku hermo oli jumissa. Myöskään juoksun aiheuttama iskutus ei tuntunut tekevän hyvää. Päätin puhaltaa pelin seis hieronnan jälkeen tiistaina, kun sitä edeltävä lenkki oli ollut jo melkoista kyykkäämistä. Sain lääkärille ajan torstaiksi, joka antoi kortisonipiikin ja suositteli juoksutaukoa. Pidinkin sitä viisi päivää putkeen mihin ajanjaksoon mahtui omat polttarit, työssä käyntiä sekä pakkaamista ym.


 Viime viikolla oli pakko jo pikkasen ulkoilla. Pakara tuntui edelleen pikkasen, mutta kevyt kympin lenkki per päivä ei tuntunut pahentavan tilannetta. Lisäksi tuntui hyvältä ulkoilla pikkasen työssä istumisen vastapainoksi. Viikolle mahtui häävalssin opettelua yksitunnilla, pakkaamista, tiistain hieronta sekä vanhan asunnon myyntiin laittaminen. Yllättävän paljon kainenmoista hommelia noihin talojuttuihin saa kulumaan eikä pakkaaminenkaan ihan sekunnissa tapahdu. Päälle vielä tuli uusien kalusteiden hankintaa ja kaupoilla käyntä...

Suunnitelmissa oli juosta Finlandia marathonilla ensi viikolla kymppi, kunto kun ei aivan puolimaratonille tällä hetkellä riitä. Hienoa olisi kuitenkin saada myös siltä matkalta merkintä Tilastopajaan tältä vuodelta joka on sisältänyt harvinaisen paljon takapakkia juoksupuolella, mutta senkin edestä positiivisia käänteitä elämän muilla sektoreilla.  Tuntuu kun 35 ikävuotta tuli mittariin alkoi kroppa kerätä vammoja oikein urakalla. Mennään nyt näillä mitä on ja toivotaan, että kroppa kestää juoksua vielä M70 sarjassakin ja jos ei juoksua niin jotain kestävyysliikuntaa ainakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti