sunnuntai 11. elokuuta 2013

Sakun hölkkä


Kalevan kisojen jälkeine palauttelu jatkuu. Vitosen jälkeen maanantaina juoksin Teuvalla kevyen 20km ja illaksi ajelimme kissojen kanssa Jyväskylään. Tiistaina kävin Timolla hierottavana ja mies oli väsyneen oloinen. Juoksin muistaakseni vain aamulenkin. Keskiviikkona yritin reippailla ja melko tuskaisesti kymppi kulki 37minuuttiin. Selkeästi huomasi, että palautuminen oli vielä kesken ja tuntemukset kantapäässä eivät olleet hyvät. Radalla piikkareilla juostut 15km eivät tehneet hyvää ja aamulenkeillä varsinkin tuntui kireyttä kantapää/akilles suunnalla. Torstaina juoksin vain aamulenkin ja illalla lueskelin kirjaa kun olisi ollut iltalenkin aika.

Hannen kissat muuttivat perjantaina mun kämpille ja siinä riitti seurattavaa. Tein kevyttä juoksua samoin kuin lauantainakin kun kävimme heppailemassa lauantaina. Keli oli tosi kuuma ja hyvä että jaksoin juosta tunnin lenkin. Sunnuntaina oli jo kohtuu pitkä lenkki 25km ja iltapäivällä kävimme Hannen kanssa pyöräilemässä Laajavuoren päälle. Sieltä oli komeat maisemat ja hyvää teki pulahtaa kylmään Vuorilampeen pienen reippailun jälkeen.

Maanantaina kävin radalla kokeilemassa, mikä mahtaa olla kunto ja josko se juoksu taas kulkisi. Ei kulkenut, sillä 3.20 vauhti oli sopivaa 4x2000m vedoissa. Jaakko pisteli selkeästi reippaampaa vauhtia Palokan kentällä helteessä. Päälle juoksin 2x200m siinä 30s tuntumaan ja aitojakin kävelimme. Reenissä kuitenkin Antero huomasi, että mies on pihalla ja on syytä käydä katsomassa löytyykö mykoplasmaa tai jotain muuta pöpöä kehosta. Kävin verikokeissa seuraavana päivänä ja vielä odotellan vastauksia. Mitään ihmeempää ei ilmeisesti kuitenkaan ole. Tiistaina vain aamulenkki. Keskiviikkona aamulla Jaakon kanssa hyvä 20km aamusta ihan hyvällä kululla. Kroppa tuntui löytäneen virtaa jostain ja illan toimitsijahommat Harjulla sujuivat myös kivasti. Junnukisoissa oli vipinää ja aitoa urheilumeinkiä. Nautin tapahtumasta ja sen ilmapiiristä.

Torstaina en käynyt radalla vaan soitin Anterolle pyytääkseni luvan saada juosta seuraavan päivän Sakun Hölkässä Pylkönmäellä. Pena oli pyydellyt sinne juoksemaan ja 7,2km ei tuntunut mahdottomalta urakalta. Torstaina kaksi kevyttä lenkkiä 9+7km Harjulla 10x100m+aitakävelyä+3km+ selkiä ja vatsoja. Pylkönmäki on aika lailla keskellä ei mitään. Paikalla on järjestetty lasten Pentin olympialaiset varmaan 30 kertaa ja ovat legendaarisessa maineessa. Sakun hölkkä taisi olla sarjassaan 22s ja tunnelma mukava. Sain tiputettua Piesasen Jaakon 3km juoksun jälkeen metsälenkki pätkällä. Viimeisen 2km kohdalla on pitkä ylämäki, mutta sain juosta sen jo omalla rytmillä.Tein reittiennätyksen 22.46, millä edellinen aika parani puolella minuutilla.

Eilen oli jalat aika väsyneet, mutta juoksin kuitenkin 21km ja Hanne tuli pyörällä mukana.

3 kommenttia:

  1. Hanne ja kissat??No,mikäs siinä kuin menoksi,on jo aikakin.terkuin...

    VastaaPoista
  2. 39 kertaa on nyt järjestetty Pentin olympialaiset.

    VastaaPoista